Hemma från Vemdalen igen

Kom precis hem från en härlig helg i Vemdalen, och kan konstatera att vi har lika mycket snö i Ludvika, eller kanske mer. Och nästan lika kallt. Det är -20,5 här hemma nu. Och fortfarande lika vackert.

Vi var uppe bara över helgen, jag, E, lilla A och Jack. Mysig fredag kväll med butiksgrillad kyckling och tre kapitel ur Mer om oss barn i Bullerbyn.

Lördag steg vi upp tidigt, och trots -21 så åkte vi skidor till Myrvallen. A åkte hela vägen själv, 1,8 km. Helt fantastiskt! Det är ju bara en månad sedan hon fyllde fyra år. E åkte lite snabbare och på ett par ställen efter spåret hittade vi små kexchoklad som han hade "tappat". Han hann också tända eld i kaminen innan vi kom upp, så vi virade in hunden i en filt och lilla A i en annan filt och hon satt med fötterna i ett par extra sockar mot kaminen. Varmt och skönt! Vi grillade Bullens pilsnerkorv och Choritzo. Det har väl aldrig varit så gott. Lilla A som var trött efter skidåkningen ville helst sova på golvet en stund, men eftersom det inte hade gått upp till plusgrader inne så vågade vi inte det. Vi åkte tillbaka till bilen efter en stund, och då var det ganska jobbigt för oss alla. Inte för att det var så långt (ja kanske lilla A), men framför allt för att det var så kallt. Så när vi kom hem fikade vi lite varmt och virade vi in oss i varma filtar och sov en stund. Såå skönt.

På kvällen kom G & B hem till oss. Efter maten somnade lilla A på två sekunder men vi pratade länge och hade det trevligt. Det var verkligen länge sedan vi träffades. Vi får försöka bättra oss så det inte dröjer lika länge till nästa gång.

I Sommarstuggu har snickarna gjort allt som kan göras innan Elektrikern ska dit. Det var ju bra, men Elektrikern har ju så mycket annat som ska göras. Tur att det är så kallt så det inte kan göras än..

Vi hade tagit med oss videon till Vemdalen, och den fungerade där också. Så på söndag morron tittade A och jag på Snövit i lugn och ro innan vi tog en något kortare skidtur rakt in i skogen. Men när A kände att vi hade åkt tillräckligt vände vi. Man ska inte överdriva! Men det gjorde vi iallafall, för när vi kommit tillbaka till huset så ville hon leka länge i snöhögen, så jag var nästan djupfryst innan vi kom in idag också.

Och sedan hade vi julgransplundring. Vi sjöng Nu är glaga julen slut slut slut medan vi dansade runt runt, och sedan plockade vi av alla de vackra glaskulorna och fåglarna och julgransbelysningen. Granen hade nästan inte barrat alls, men när E bar den över golvet den korta vägen från sin plats till fönstret och kastade ut den, så lossnade hälften av barren. Det blev en hel del på golvet.

Här kommer några bilder från Myrvallen.








Skönt att värna fötterna mot kaminen.



Isrosor på fönstret.



Kommentarer
Postat av: Julia

Vad mysigt det later och vad vackert det ar!

2010-02-01 @ 11:50:45
Postat av: Julia

Vad mysiga saker ni gor hela tiden :D A sa vackert det ar overallt!

2010-02-01 @ 11:58:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0