Första Söndagen i Advent i Vemdalen

Vi har haft det så skönt i Vemdalen.



På lördag var vi på julmarknad på Åldergården. Vi köpte en jättefin enris-krans och hängde upp på ytterdörren. I vävstugan satt det duktiga vävare och vävde jullöpare. Det fanns inte tillräckligt långa att köpa, men vi fick beställa en två meter lång löpare, och vi tror att den ska vara färdigvävd till jul.
Sedan fikade vi och pratade med andra julmarknadsbesökare. Så trevligt!!

Och det kom snö på lördag!!


På kvällen var vi med G & B och Stuggänget på Caribbean Night på Husky.
Meny:
Räk och kräft Chevice
Helstekt Kalvrygg med frittata och fruktig salsa
Grillad Ananas med vit chokladsås 
De hade en ny kock, och det märktes!! Mycket bra!!

Mango spelade live och jag hann dansa lite innan E, G & B och jag strosade hem och drack glögg och åt mjuk pepparkaka med lingon. Mmmmm!

Söndag promenerade jag till Kyrkan, där det var rätt så mycket folk. Kören sjöng (bra) och det kändes helt rätt att sitta där och se allt det vackra. Vemdalens kyrka är bland de vackraste jag vet. Jag tycker om den för att den är ganska liten, och den är ovanligt utsmyckad. Vacker.
Och så härligt att sjunga alla advents psalmerna!

E har såklart snickrat och jobbat, precis som han tycker är så kul. Och jag har tittat på allt det vackra och njutit. 
Jag har såklart plockat fram adventsljusstakarna och hunnit fixa lite inne.



 

Lantliv i Leksand

I helgen har E och jag varit i Vemdalen. E tog ledigt på fredagen, och vi åkte på förmiddagen, lugnt och skönt. Vi hann till och med lite julklapps shopping efter vägen.

Men, bästa stoppet var iallafall Lantliv i Leksand, http://www.lantlivinredning.se/butik.html
Jättebra service!!

Vi hade hittat en jättesnygg toaborste från House Doctor, som skulle passa precis i vårt nya badrum. Och Lantliv kunde beställa hem den. De ringde under vecka och hade då äntligen fått hem den.

Kolla gärna hur den ser ut. Den har nummer 21 och finns på sidan 44-45 i House Doctors kollektion Everyday 2009:
http://co3dk.ipapercms.dk/HouseDoctor/EVERYDAY2009/
Det är en katalog som innehåller mycket som jag vill ha!!

Annars har det inte hänt så jättemycket i badrummet på ett tag. E har iallafall satt upp både gipsskivor och "blå-skivor" (ska vara bättre än gips i själva duschen och där det finns risk för fukt).

Själv har jag lagt ut bräder i vardagsrummet och ska stryka på shellack på kvistarna. vi har köpt golvvirke av Björn på Golvfirman. De ska målas vita och spikas upp kant i kant i taket. det kommer att bli mycket snyggare än de fula skivor som vi har nu.
Här hittar du Golvfirman, http://www.golvfirman.se/
min favorit leverantör!! 




Inför Advent

Det är så härligt med Advent. Lite konstigt känns det att det är ljumma vindar och dimma. Man tycker att det skulle kunna vara lite kallare, men jag är säker på att kylan kommer. Det är bara att vänta.

Just nu är det mysigast att vara inomhus. Vi har plockat fram adventsljusstakar och stjärnor. Och jag har köpt en sån fin Första Advents bukett:


Jag träffade A.L. i blomsteraffären. Hon hade varit ledig från jobbet och bakat och bara njutit. Då blev jag så inspirerad, så jag gjorde en saffranskrans när jag kom hem. 
Och vi har redan provsmakat den:

Nu med bredd 300

Jättegott, såklart!

Jag passar på att njuta allt jag kan av ledigheten. Den 1 december börjar jag jobba igen. Jag fick det jobb jag ville ha, och det ska verkligen bli roligt att börja, roligt att få lära mig något nytt samtidigt som jag får användning av gamla kunskaper. Men hur ska jag nu hinna med allt annat kul? 

Imorron åker E och jag till Vemdalen.
E kommer att jobba med allt möjligt, som vanligt. Till exempel laga varmvattenberedaren. Och han tycker att vi ska städa inför vintersäsongen. Damm!!
Men på lördag kväll ska vi iallafall på Husky med G & B. Tre rätters middag, och underhållning (Caribbean Night - Mango (?) spelar live på Husky). Glam!!!

 


Sjukt sjuk

Har varit sjukt! sjuk. Idag på nionde dagen är jag feberfri på morronen. Men fortfarande ont i halsen. Och fruktansvärt trött. Hostar mig igenom nätterna. Får se om Farbror Doktorns superhostmedicin Mollipekt kan ge mig lugnare nätter snart. 

Har försummat mitt bloggskrivande. Har i stort sett försummat ALLT. Jag har inte ens försökt hålla ordning på mitt hår. Då är det allvarligt.
Ska försöka hasa ur morronrocken och se om jag blir piggare av det.


Det var en gång ett badrum

Efter 23 år är det dags. Bort med alltmer slitna väggar och golv i vitt, aprikos och turkos. Turkos var V:s älsklingsfärg på den tiden. Det var därför vi valde det. Och nu när vi äntligen kommer igång, är det modernt igen. Ödets ironi!

Så här såg det ut den sista dagen.

Badkaret togs bort för många år sedan. Ny blandare och dusch för ett par år sedan. Allt annat ser ut som då. 

Och sedan rev E bort allt:



Och började dra om rör. 

Det är bra med krypgrund, och tur att jag inte behöver krypa där nere. Det gör E. 



Än återstår det en hel del arbete.


Äntligen Måndag

Efter en intensiv och skön helg är det skönt att det äntligen är måndag. Jag tror att det är min favorit dag.
Och den här måndagen är extra skön. Jag har fått ansiktsbehandling på Face It by Malin. Såå skööönt. Jag somnade på bädden medan ansiktsmasken varkade. Nästen slöseri med sköna minuter. Men härligt.
Och nu är jag så len och mjuk. Tack R för födelsedagspresenten!!

Och sedan tända ljus när skymningen gått över i mörker.

November är en härlig månad. Tända ljus, lugn och ro.  

Kan eftermiddagen bli bättre än med en kopp te, tända ljus och en ny Lantliv.

Oj!!
Är det redan kväll? Skulle jag ha shellackat takvirket? Ojoj!!
Hur ska det gå med badrummet när jag fokuserar bara på Lugnt och Skönt?
Tur det blir en ny dag imorron.
 

Västerås-dag

Idag åkte jag med E till Västerås på en shoppingdag.
Först Hälla där jag köpte massor av Kung Markatta på Ica. Grötris. Och Exotisk Fruktkocktail. vi har tredan smakat. Mmmmmmmmmmmmmmm!!!!
Ljus på Ikea, massor av ljus. Jag gör slut på flera värmeljus varje kväll. Det är det bästa med hösten.

Och sedan Centrum. MQ (hittade inget - håller jag på att bli sjuk???), Krinolin, Blommorna på Torget, Twilfit, Vila, och många fler (sko) butiker.
Kom hem med nya Ecco Goretex-kängor. Mina gamla har förintats i garaget. Eller kommer vi att hitta den när jag hunnit använda de här ett par veckor. Och jag hittade snygga underkläder. Och så måste jag ju köpa den goda peston och färska pastan och nybakade Chiabatta på italienska butiken Nymatsedel. Mmmmmmmmmmm!!!

Sen kollade E och jag på kristallkrona till badrummet. Fanns en snygg på Erikslund. Bestämde inget utan kollar vidare.
Badrummet är nu helt utblåst. E jobbade effektivt i helgen. Bruna skivor på väggar o golv, dammigt, men lamporna har vi kvar iallafall. 
Har beställt kakel o takvirke o skåp på Golvbutiken. Till och med smink-insats i lådorna. Det du Julia!!!

Ska snart släcka mina ljus och åka ner på salsa-kursen. Så kul! Så härlig musik! Det blir man glad av.

/B
  

Huslig Dag

Borstade bort det mesta av snön och tog mig till det perfekt tempererade garaget för att hämta in de sista två kassarna med äpplen. De var OK, så jag kokade mos i mängd. Bara lite socker (en dryg kaffekopp per liter mos) för jag fryser in det mesta.
Sedan veckans första rågbrödsbak, 16 goda grova bullar.
Tvätt, stryka servetter och min nya snygga rutiga skjorta från Bomerang. Köpte den på Bergströms i Smedjebacken. Riktigt snygg.
Och disk, disk, disk.
Var inte det en huslig dag, så säg.

Kameran kom fram - den var i D:s rum, men jag orkade inte fota något idag. Det blev en regnig promenad med hunden. Det mesta av snön har smält och allt är blött, blött blött.

Om jobbet - inget nytt.

Det blir en tidig kväll ikväll. Imorron börjar vi med att riva lilla badrummet. Är detta en Fredag???
/B

 


Huslig Dag

Borstade bort det mesta av snön och tog mig till det perfekt tempererade garaget för att hämta in de sista två kassarna med äpplen. De var OK, så jag kokade mos i mängd. Bara lite socker (en dryg kaffekopp per liter mos) för jag fryser in det mesta.
Sedan veckans första rågbrödsbak, 16 goda grova bullar.
Tvätt, stryka servetter och min nya snygga rutiga skjorta från Bomerang. Köpte den på Bergströms i Smedjebacken. Riktigt snygg.
Och disk, disk, disk.
Var inte det en huslig dag, så säg.

Kameran kom fram - den var i D:s rum, men jag orkade inte fota något idag. Det blev en regnig promenad med hunden. Det mesta av snön har smält och allt är blött, blött blött.

Om jobbet - inget nytt.

Det blir en tidig kväll ikväll. Imorron börjar vi med att riva lilla badrummet. Är detta en Fredag???
/B

 


Snö!

Ja nu faller flingorna mjukt och tyst. Ett tunt lager täcker redan gångarna men på gräsmattan sticker de gröna stråna upp. Talgoxarna väntar mer snö och äter allt vad de hinner. 

Jack vill inte gå ut. (Det är min Jack Russel. Ni kommer att få läsa mer om honom senare.) Han vet vilket väder det är och ligger och kurar i sin bädd.

En perfekt dag att läsa tidningen och dricka en kopp te. Från Ludvika Tidning kan tapporteras att Bopartiet och Centern inte vill ha ICA i Sänkan (och vem vill det????). Centern föreslår att ICA Marnäs byggs ut istället. Bra!!! Någon av dessa partier måste få min röst till hösten. Hoppas fler reagerar så att vi får behålla den vackra Valla skogen.

Inget nytt på jobbfronten. Väntar.

Kram till Julia som troligen fortfarande sitter på planet. 18 timmar! Inte klokt!
Jag försöker fota fåglarna med hennes Canon. Knappar överallt. Menyn vägrar visa sig, men jag lyckas i alla fall disabla blixten. Utmaningar. Måste hitta min egen kamera (Damm, damm!!)

/B

    

Välkommen till Glam & Damm

Ja, det här är den första texten till min blogg. Den kommer att heta Glam & Damm eller man kanske måste skriva glamochdamm. Det ska symbolisera mitt liv just nu. Glam för roligheter, fest, glamour och allt det som kan göra livet värt att leva. Damm för.... ja som det ser ut just nu. Observera att Glam kommer före Damm!

Glam & Damm ska bli mitt första internet projekt, och jag gör det för att Julia ska kunna läsa vad jag gör medan hon är ute och Glammar i sex månader i Malaisia, Thailand och vart hon nu väljer att resa däremellan. Läs gärna hennes reseblogg Pick och Pack (mycket snyggare än min!!!!!)

Det kan också handla om mitt nya jobb. Jag har inte fått det än, så jag vet inte om det visar sig vara mest Damm (igen!) men mina förhoppningar är att det ska vara mer Glamm än i mitt förra arbete. Det verkar så än så länge.

Jag kommer att skriva om mitt hem, mitt liv, min härliga familj och mina underbara vänner. Jag kommer också skriva om det som intresserar mig; musik, böcker, inredning, trädgård, musik, mat, min hund och Hur Det Är i Världen och Hur Jag Uppfattar Det.

Så välkommen till min blogg!! Nu börjar Min resa.

/B


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0